PRODANO!! Hiša samostojna, Ljubljana okolica - Šmartno pri Litiji, 300.000 EUR

Samostojna hiša, Ljubljana okolica – Šmartno pri Litiji (Račica), zgrajena l. 2014, pasivna gradnja, P+1, skupna izmera 360,00 m2, s 29.054 m2 pripadajočega zemljišča. Cena: 300.000 EUR.


V bližini Janč, v neokrnjeni naravi - na čudoviti sončni ter mirni legi, prodamo samostojno enostanovanjsko pasivno hišo s čudovitim zemljiščem. V Litiji, ki je oddaljena 10 kilometrov, se nahaja vsa potrebna infrastruktura (trgovine, šola, vrtec, zdravstveni dom).


Razporeditev - pritličje: hodnik, velika kuhinja z jedilnico in ločeno shrambo, iz katere je izhod v veliko dnevno sobo, obe imata izhod na teraso, WC, kopalnica z izhodom na vrt, jašek za dvigalo, prostorno stopnišče, prostor za shranjevanje ter garaža z vgrajenimi električnimi dvižnimi vrati. V prvem nadstropju so hodnik, ki povezuje prostore, štiri sobe z izhodom na balkon, soba z izhodom na teraso nad garažo, garderobna soba, WC, kopalnica ter pralnica s sušilnico.


Gre za nizkoenergijsko gradnjo (pasivni standard), vgrajena so lesena 3 slojna okna, toplotna črpalka (zemlja/voda) z izdelanim zunanjim zemeljskim kolektorjem in rezervoarjem za toplo vodo, talno gretje, prisilno stropno zračenje z rekuperatorjem zraka in klimatsko napravo ter izoliran spuščen strop. Zunaj hiše je vgrajena biološka greznica in velik rezervoar za deževnico, povezan s črpalko v hišno napeljavo.


Za dokončanje hiše je potrebno izdelati fasado z izolacijo ter podstrešno talno izolacijo, v okolici hiše v širini 1,5 m položiti v tla stirodur debeline 10 cm, talne obloge, stenske ploščice v kopalnicah in WC-ju, sanitarno opremo, notranja vrata, električna stikala, svetila, ter stanovanjsko opremo.


Poleg 2.289 m2 zazidljivega zemljišča pripada hiši še 13.564 m2 gozda ter 10.972 m2 kmetijskih površin, ki v naravi predstavljajo pašnik za drobnico.


Dostop omogočen po lastni gozdni cesti, ki je od javne ceste oddaljena cca. 100 metrov.

Hiša predstavlja odlično priložnost za nakup. Priporočljivo za vse, ki si želijo ustvariti dom blizu narave in stran od mestnega vrveža.


POGOJ PRODAJE: Pogoj lastnika nepremičnine je, da kupec, v primeru realizacije prodaje/nakupa nepremičnine, plača davek na promet nepremičnin v višini 2% od pogodbeno dogovorjene prodajne vrednosti nepremičnine.


V primeru zanimanja nas kontaktirajte; agent Andrej Štebal, Tel: 00386-40-301-083, E-mail: astebal@bazarealestate.com.


Vljudno vabljeni k ogledu.